maanantai 31. joulukuuta 2012

Arjen helpotukseksi

Mun on ollut pakko miettiä ennakkoon, miten saataisiin meidän kotoarki sujumaan mahdollisimman helposti ja vähällä stressillä, kun aloitan ylihuomenna työt. Tein meille n.3viikon ruokareseptit valmiiksi kansioon. Olen muutenkin laiska käymään kaupassa ja huono suunnittelemaan kauppalistoja valmiiksi, joten pääsen paljon helpommalla kun katson vain kansiosta reseptin ja teen sen mukaan ruokaostokset. Ja jos edelleen olen saamaton kokkausten suhteen, aloitan 3viikon kuluttua listan alusta :) kätevää. Miksihän en ole aiemmin tätä tehnyt!

Bongasin seuraavista kirjoista hyviä reseptejä koko perheelle, joitain vähän soveltaen. Listaan laitoin myös ihan omia kokkausreseptejä, mistä Nipsu tykkää.
Vauvan ja taaperon keittokirjasta löytyy (niinkuin nimestä voi jo päätellä) hyviä ja helppoja reseptejä myös vauvoille. Samoin Luomuruokaa lapselle kirjasta (on muuten ilmestynyt 2012 eli tosi uusi). Parempaa ruokaa lapsille- kirjassa olikin sitten reseptejä vähän suuremmille lapsille, mutta myös sieltä löysin ihan maukkaita aterioita.


Ja koska me voidaan jo kokolailla syödä kaikki samaa ruokaa, niin on se vielä helpompaa ja tulee itsekin syötyä joka päivä kunnon ruoka. Tietysti aivan kaikkeahan ei Nipsu vielä kelpuuta, mutta vähitellen. Kokeilin yksi päivä tehdä Aasialaista nuudelipannua, mutta olis pitänyt jo nimestä tietää että se ruoka ei meillä vielä aivan toimi, koostumukseltaan ja mössöksi en sitä viitsinyt laittaa.

 
Siitähän ei seurannut, kun sotkua! Ja jos meidän lapsi olisi pelkästään sormiruokailija, olisi hän jatkuvassa nälässä. Ruuat löytyvät nimittäin pääasiassa pöydän alta. Lopulta otin tofut sivuun ja sekoitin ne porkkanalaatikkoon. Lämpimät ruuat siis syötän itse, mutta välipalat poika syö itse kädestä pupeltaen. Ehtiihän sitä..

Toissa päivänä teimme karjalanpaistia ja paisti muhi uunissa lähemmäs 3tuntia. Ruoka oli lähinnä meille, mutta otin lihanpaloja ja muusasin niitä pienemmiksi bataattimuusin sekaan Niilolle. Lihat olivat saaneet liemestä makua, joten eivät kovin mauttomia olleet. Kyllä kelpas :)


Ja eilen tein jauhelihakeiton, meidän annokseen lisäsin myöhemmin vähän suolaa. Mausteita kuitenkin käytän Niilonkin ruuissa! Meille mausteissa käytössä mm. mustapippuri, curry, tinjami ja korianteri. Keitot ovat muuten siinä mielessä hyviä, koska ruoka ei ole lapselle liian paksua liemen ansiosta ja se on helppo muusata. Tein sen verran suuren satsin, että osan laitoin pakasterasioihin valmiiksi annoksiksi.


3 viikon listaan sisältyy 13 ruokareseptiä:

1. Perunat ja jauhelihakastike (Parempaa ruokaa lapsille)
2. Pasta ja lihapullat (Parempaa ruokaa lapsille)
3. Makaronilaatikko (Parempaa ruokaa lapsille)
4. Munakas (Vauvan ja taaperon keittokirja)
5. Intialainen linssimuhennos (Vauvan ja taaperon keittokirja)
6. Kanacurry (Vauvan ja taaperon keittokirja)
7. Porsaanlihaa (Vauvan ja taaperon keittokirja)
8. Jauhelihakeitto (omat teelmykset)
9. Lohikeitto (Luomuruokaa lapselle)
10. Tomaatti-kasviskastike pastan kera (Vauvan ja taaperon keittokirja)
11. Bataattia ja kanaa (Parempaa ruokaa lapsille)
12. Kanaa ja riisiä (omat teelmykset)
13. Munakokkeli (Vauvan ja taaperon keittokirja)

Viikonloppuisin, kun on vähän enemmän aikaa, niin voi tehdä jotain enemmän aikaa vievää. Ja tarkoituksena oli syödä samaa ruokaa pari päivää. Niilo kuitenkin syö myös hoidossa, joten tulee varmasti monipuolista ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti